Bestyrelsen for Skovdyrkernes datterselskab Green Product A/S (GP) og bestyrelserne for de fem lokale Skovdyrkerforeninger har sammen besluttet at samle alle Skovdyrkernes aktiviteter vedrørende juletræer under GP’s vinger. GP vil fremover få ansvaret for Skovdyrkernes samlede tilbud til vores juletræsmedlemmer. GP vil således tage sig af både rådgivning, produktion, entreprise og afsætning af juletræer – og samtidig håndtere pyntegrønt, i første omgang for Skovdyrkerforeningen Midt, Skovdyrkerforeningen Vestjylland og Skovdyrkerforeningen Øerne.

Med ændringerne sikrer vi, at GP er rustet til de kommende års udfordringer og muligheder, hvor udbuddet af juletræer er faldende, og hvor en stærk og omkostningseffektiv styring af alle led i værdikæderne bliver afgørende for succes.

Grundigt forarbejde

Bag de nye planer ligger et omfattende analyse- og strategiarbejde. Arbejdet har strakt sig over de seneste tre måneder. Det har været drevet i et tæt parløb mellem skovrider og bestyrelsesmedlem Henrik Fredslund-Petursson, Skovdyrkerne Syd og GP’s direktør Henning Post, og har tillige involveret Skovdyrkernes medarbejdere, de lokale bestyrelser og De Danske Skovdyrkerforeningers Hovedbestyrelse.

Konklusionerne af analyse- og strategiarbejdet har været helt entydige og peget i retning af den beslutning, som nu er truffet. Med et velbelyst beslutningsgrundlag og opbakning fra alle involverede, hviler de nye planer for GP på det bedst mulige fundament.

Overflytning af opgaver og medarbejdere

Set i et Skovdyrker-perspektiv er værdigrundlaget og den overordnede opgave vedrørende juletræer og pyntegrønt helt uændret: Vores medlemmer har som altid fagfolkene på deres side, og vi skal levere den bedst mulige rådgivning og den bedst mulige afsætning.

Men internt omfordeler vi opgaverne og dermed også de medarbejdere, der har juletræer som hovedfunktion. Disse medarbejdere overgår formelt til GP ved det kommende regnskabsårs begyndelse, dvs. pr. 1. juli 2024. I praksis vil Henning Post og det nye GP-team dog allerede nu begynde at arbejde i overensstemmelse med den fremtidige organisering.

Hvad betyder det for dig som juletræsmedlem i Skovdyrkerne?

Formålet med omstruktureringen er at fastholde og udvikle vores unikke position som den førende medlemsejede virksomhed for rådgivning og handel med juletræer og pyntegrønt i Danmark. Jo stærkere GP er, jo bedre står vi i markedet og jo bedre kan vi betjene dig som producent.

I din dagligdag vil du ikke opleve store ændringer. De fleste vil blive betjent af den samme juletræsskovfoged som tidligere og alle vil have den samme stærke betalingssikkerhed som altid, når man handler via Skovdyrkerne. Den største synlige forskel bliver, at du fremover vil modtage afregninger og fakturaer fra GP i stedet for fra en lokalforening.

Dit medlemskontingent betales fortsat til din lokalforening.

Ændringer i bestyrelsen

Efter mere end 7 år som bestyrelsesformand har Søren Christiansen meddelt, at med vedtagelsen af en ny strategi, er hans arbejde fuldbragt, og han ønsker derfor at give stafetten videre. Skovrider Henrik Fredslund-Petursson tiltræder som ny bestyrelsesformand. Desuden indtræder bestyrelsesformand i Skovdyrkerne Nord-Øst, Benny Hammer, og bestyrelsesformand i Skovdyrkerne Øerne, Hans Chr. Teisen, i bestyrelsen.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer er fortsat skovrider Peder Toftegaard Gregersen, Skovdyrkerne Nord-Østjylland, skovrider Michael Sheedy Gehlert, Skovdyrkerne Vestjylland, skovrider Kristian Løkke Kristensen, Skovdyrkerne Midt, samt direktør Lars Muldbak, Skovdyrkerne Øerne.

Yderligere information

Har du spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at kontakte enten din lokale skovrider/direktør, tiltrædende bestyrelsesformand Henrik Fredslund-Petursson (mobil 2057 4810) eller direktør Henning Post (mobil 5164 9636).